Hobbyn & Vår verksamhet

Inom Likström spelas många olika typer av spel. Vanligtvis håller vi oss i föreningen inom någon av följande kategorier: brädspel, rollspel, kortspel och figurspel.

Brädspel

Brädspel

De allra flesta har någon gång spelat någon form av brädspel. Det kan vara vad som helst från ett lättsamt parti Fia med knuff till kluriga kunskapsspel som Trivial Pursuit eller taktiska strategispel som Risk. De allra flesta som spelat brädspel kan intyga att det är en mycket social och rolig sysselsättning, till exempel under kalla vinterkvällar med familj eller vänner.

 

Rollspel

Rollspel

Rollspel är en av de fritidssysselsättningar som vuxit mest i popularitet under slutet av 1900-talet. I Sverige ägnar sig flera hundra tusen människor åt rollspel i sällskapssammanhang, enligt Ungdomsstyrelens uppskattningar. Det enda som egentligen behövs för att börja spela är två personer med en gnutta fantasi. Ofta är man däremot någonstans mellan 3 och 6 personer. En person tar på sig ansvaret som spelledare, resten är spelare. Tillsammans skapar spelarna och spelledaren en berättelse och ger liv till de karaktärer man spelar.

 

Kortspel

Kortspel

De flesta tänker nog på klassiker som Poker, Canasta eller kanske Bridge när man säger kortspel - och vem har väl inte spelat UNO? Kortspel som företeelse har funnits de senaste sexhundra åren, och visar inga spår av att vilja dö ut. Tvärtom, hela tiden kommer det nya sätt att spela kort på och nya sorters kort. De vanligaste kortspelen bland ungdomar, näst efter den klassiska brittiska leken, är samlarkortspelen. Magic the Gathering är världens första och största samlarkortspel. Det är från början designat för att spelas en mot en, men det går även utmärkt att spela flera samtidigt.

 

Figurspel

Figurspel

I ett figurspel tar varje spelare kommando över en armé av målade plast- eller metallfigurer. Med avancerade regler leder man sina figurer genom fältslag i hopp om att ta hem segern. Men figurspelshobbyn är mycket mer än själva spelandet. Figurerna skall målas och miniatyrlandskap för fältslagen skall byggas. Det är en kreativ uppgift som kräver både tålamod och skicklighet.

 

För mer djupare kunskap om spelhobbyn och dess olika grenar besök Sverok, Sveriges roll- och konfliktspelsförbund, på nätet – varifrån ovanstående information är hämtad. Eller varför inte kontakta Likström och få chansen att prova på i verkligheten?

footer ends